Yönetim Kurulu Başkanı
Fehmi Taşyurt
Değerli meslektaşlarım;
Özellikle Eylül ayı yönetimimiz ve esnafımızın temsil edilmesi açısından oldukça yoğun
geçti. İstanbul Kasaplar Odası Yönetim ve Denetim Kurulu olarak, İstanbul Ticaret Borsası
(İSTİB) tarafından Borsa Merkez binasında organize edilen ‘Kırmızı Et Sektöründe Öne
Çıkan Sorunlara Yönelik İstişare Toplantısı’na katıldık. Ayrıca, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan ve 15 yıl aradan sonra Ekim ayında
başlayacak olan 3.Tarım Şurası esnafımız için çok önemli bir organizasyon olarak dikkat çekmektedir. Ekim ayında yapılacak olan 3. Tarım Şura’sına 81 ilin İl Tarım ve Orman Müdürleri ile birlikte yine 81 ilden 162 üreticimiz de katılım sağlayacak. Sektör istişare platformu olarak Türkiye’nin en büyüğü olacak olan Şûra kapsamında ayrıca, oluşturulan web sitesindeki 'Görüşünü Bildir Platformu' ile önerisi ve katkısı olan tüm esnafımızın fikirlerine ulaşılması hedeflenmektedir. Bakanlıktan yapılan açıklama ile odamızın girişimlerinin yanında esnafımızın direkt olarak sorunları aktarmasının, çözüm öneri sunmasının önemine vurgu yapılmaktadır. “GÖRÜŞÜNÜ BİLDİR, GELECEĞE GÜVENLE BAK!” sloganıyla yürüttüğümüz çalışma ile esnafımızın şuraya olan etkisini artırmaya ve Şura’da ses getirmeyi amaçlıyoruz. Sizlerde http://www.tarimormansurasi.gov.tr/Gorus linki aracılığıyla mesleki görüşlerinizi, sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi bildirebilir, mesleğimizin hak ettiği seviyeye gelmesi için destek verebilirsiniz.
Büyük bir ailenin parçaları olarak, birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuz sürece, çözülemeyecek sorunumuzun olmadığına inanıyoruz. Tüm esnafımıza bol kazanç ve sağlıklı günler diliyoruz.
Saygılarımızla.
Başkandan
Değerli meslektaşlarım,
Yaz ayları, özellikle son yıllarda esnafımız için zor geçen aylar olmuştur. Elbette son dönemde artan maliyetler ve halkımızın alım gücünün düşmesi, okulların açılması ve giderlerin artması gibi
nedenlerle bu etki daha da hissedilir olmuştur. Ancak bu zor dönemin ardından işlerimizin
açılacağına, esnafımızın hak ettiği gelir ve refah seviyesine kavuşacağına canı gönülden inanıyoruz.
Bildiğiniz üzere esnafımızın zor bir dönemden geçtiği, ekonominin göstergelerin kötüleştiği bir
süreçte göreve başladık. Ancak bu zorluklar, esnafımıza hizmet verme isteğimizi ve motivasyonumuzu eksiltmediği gibi, bu zorlukların üstesinden gelme gayreti daha da üst seviyeye çıktı. Bu dönemde başkan, başkan vekili ve yönetim kurulu üyesi olarak ayrım yapmadan, tüm yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz, özellikle İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ile İstanbul genelindeki esnafımızı ziyaret etmeye çalıştık. Bu ziyaretler esnasında İstanbul genelindeki esnafımızın semtlerine özel sorunlarına hâkim olmayı başarırken, diğer yandan mesleğimizin genel problemlerinin çözümü için gayret ettik.
Sevgili meslektaşlarım;
Esnafımızdan gelen taleplerin ve sorunların, özellikle tavuk parçalama izni ve son
dönemde artan tavuk fiyatlarındaki artışlar konusunda yoğunlaştığını tespit ettik.
Artan tavuk fiyatlarının ve burada oluşan fırsatçılığın önüne geçmek, haksız
rekabeti ortadan kaldırmak için, Birlik Başkanımız Sayın Faik Yılmaz’ında desteği
ve yönlendirmesi ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve çeşitli
partilerin il teşkilatlarında konuyla ilgili sunumlar yaptık. Özellikle Ak Parti
İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım’a sunduğumuz dosya ve yaptığımız
sunum sonrasında, tavuk fiyatlarının yılbaşındaki tavuk fiyatlarına çekilmesi
sağlandı. Elbette bu fiyat düzenlemesi yeterli değil, ancak olumlu bir adımdır.
Yönetim olarak amacımız, tüm esnafımızın kanayan yarası olan Tavuk
Parçalama İzninin bir an önce esnafımıza kazandırılmasıdır. Bu konuda
yaptığımız girişimler, sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımlar,
sizlerin dik duruşu ile birlikte ses getirmeye başladı. “Tavuk Parçalama İzni” konusu,
birçok kurum ve kuruluş bünyesinde tartışılan ve çözüm aranan bir mesele haline
gelmiştir. Oluşan bu kamuoyu ve ilgi üzerine özellikle üst kuruluşlarımız ile olan
temaslarımız artarak devam etmektedir.
İstanbul Kasaplar Odası
